Eduardo Mendoza Garriga va néixer a Barcelona el 1943. El 1975, mentre vivia a Nova York treballant de traductor, va publicar la seva primera novel·la, La verdad sobre el caso Savolta, que fa poc ha recuperat el seu títol original, Soldados de Cataluña. De base policíaca i política, retrata el món de la Barcelona de les primeres dècades del segle XX, quan s’assemblava més al Chicago d’Al Capone que no pas a l’Amsterdam dels coffee…
Llegir mésPerfils
Spain To-day, 1924
Espanya i Catalunya vistes per un britànic a Madrid el 1924 Els punts de vista externs acostumen a tenir el valor afegit de l’aparent objectivitat i del distanciament necessari per tal de poder analitzar millor una situació. El llibre Spain To-day es presenta d’entrada com una anàlisi sobre l’Estat Espanyol, amb data del 1924, escrita per Frank B. Deakin, un antic agregat de premsa a l’ambaixada britànica a Madrid. Es dirigeix a un potencial lector…
Llegir mésEl que m’enduria a casa: Entre el poder i la màscara
El que té de bo fitxar llibres és que molt sovint et trobes autèntiques perles a les mans, aquell llibre que no voldries fitxar i te l’enduries a casa. Algun cop ho hem fet, però no ens ho podem permetre gaire sovint. Aquí teniu un d’aquests llibres que per relació preu-qualitat són una temptació. L’any 1980 Barcelona va recuperar la tradició del Carnaval i la ciutat va tornar a ser una festa. Però hi ha…
Llegir mésEl que m’enduria a casa: Les bruixes segrestades
El que té de bo fitxar llibres és que molt sovint et trobes autèntiques perles a les mans, aquell llibre que no voldries fitxar i te l’enduries a casa. Algun cop ho hem fet, però no ens ho podem permetre gaire sovint. Aquí teniu un d’aquests llibres que per relació preu-qualitat són una temptació. Llibre apassionant que ens parla de dones que volen, que parlen amb el diable, que coneixen el secret de les plantes……
Llegir mésEl que m’enduria a casa: Cesc. Una història d’un país
El que té de bo fitxar llibres és que molt sovint et trobes autèntiques perles a les mans, aquell llibre que no voldries fitxar i te l’enduries a casa. Algun cop ho hem fet, però no ens ho podem permetre gaire sovint. Aquí teniu un d’aquests llibres que per relació preu-qualitat són una temptació. L’any 1986 la Fundació La Caixa va presentar una exposició antològica del dibuixant Cesc. Aquest llibre n’és el catàleg. Joaquim Molas…
Llegir mésPerfil de Mercè Rodoreda
¿Què hauria passat si la magnífica prosa de Joaquim Ruyra – la millor, amb diferència, de la literatura catalana des de la Renaixença fins al noucentisme – s’hagués trobat amb el món interior ric i torturat de Víctor Català? Imaginem-nos Solitud, tot i això una gran novel.la, escrita amb el geni de la llengua de l’escriptor blanenc més gran abans de Roberto Bolaño. Aquest empelt impossible, però, va prendre cos força anys més tard, després…
Llegir mésEl que m’enduria a casa
El que té de bo fitxar llibres és que molt sovint et trobes autèntiques perles a les mans, aquell llibre que no voldries fitxar i t’enduries a casa. Algun cop ho hem fet, però no ens ho podem permetre gaire sovint. Aquí teniu un d’aquests llibres que per relació preu-qualitat són una temptació. LE PETIT MONDE DE PABLO PICASSO Del 1956 al 1973 el fotoperiodista David Douglas Duncan va entrar a la llar de Picasso,…
Llegir més