TURISME RURAL AL BORRÀS

        A Turisme rural, l’obra que aquests dies es pot   veure al Teatre Borràs, t’has de deixar portar, encara que no t’espanti un cop de porta o no et creguis que un beneït amb la motosserra engegada pot tallar el coll a la parella que ha llogat la casa i que fuig esverada. Però som al teatre i el públic ja hi va predisposat a espantar-se i a riure. Sobretot a riure. Dirigits per Sergi Belbel, els actors saben enganxar el públic, especialment el matrimoni gran, els amos de la casa, interpretat per Lluis Villanueva i Anna Güell, que fan, el que es diu, un paperàs.

      La història, de Jordi Galzeran, és simple:un matrimoni jove lloga una casa rural per un cap de setmana amb la intenció de passar-hi uns dies romàntics i bucòlics i així animar-se per fer una criatura. Però les coses no surten com volen perquè la parella que du la casa són gent estranya – encaixats en el tòpic de personatge de terror – que de seguida els arrossega a un seguit de situacions angoixoses.  I les mateixes situacions els qüestionen si fan bé en voler engendrar un fill, o fins i tot si fan bé a continuar com a parella.

      L’obra agafa més interès quan apareix el fill dels amfitrions, que aparentment és mort (d’una coça de vaca quan paria). I l’argument s’enreda més, perquè el noi afirma que són els seus pares, els que són morts, no ell. Tot plegat fa passar una bona estona, sense gaires complicacions. Que també està bé tal com està el món.