El que m’enduria a casa

El que té de bo fitxar llibres és que molt sovint et trobes autèntiques perles a les mans, aquell llibre que no voldries fitxar i t’enduries a casa. Algun cop ho hem fet, però no ens ho podem permetre gaire sovint. Aquí teniu un d’aquests llibres que per relació preu-qualitat són una temptació.

LE PETIT MONDE DE PABLO PICASSO

Del 1956 al 1973 el fotoperiodista David Douglas Duncan va entrar a la llar de Picasso, a la Californie (Cannes), i va captar els moments més íntims del pintor i la seva família, inclosos gossos, ocells i fins i tot una cabra. Són escenes divertides, magnètiques, plenes d’amor… Un Picasso sense cap tipus de mania. El podem veure a la banyera, saltant a corda amb els seus fills, fent de torero amb un drap, ballant, tallant una cuixa de pollastre, escurant una espina de peix, retocant la mantellina de la seva dona,  pintant damunt de qualsevol cosa, fent tertúlia amb Yves Montand i Simone Signoret, amb Gary Cooper, o xerrant tranquil.lament amb Cocteau amb un nas de pallasso. Els dos artistes van ser amics fins a la mort de Picasso. I, curiosament, el gos que surt a Las Meninas és el gos que va portar Duncan alguna vegada a la Californie. El fotògraf va cedir aquesta col·lecció al Museu Picasso de Barcelona amb motiu dels 50è aniversari de l’obertura del museu i se’n va fer una exposició.

Jo me l’enduria a casa sense pensar-hi perquè és com entrar a la vida més íntima del pintor, com si, d’alguna manera, també t’hagués convidat a casa seva.

DOUGLAS DUNCAN, David, LE PETIT MONDE DE PABLO PICASSO 
Paris, Hachette, 1959. Numerosas fotografías en b/n fuera texto de D. Douglas Duncan a Pablo Picasso. 176p. 4º mayor. Holandesa editorial falta de sobrecubierta. Bordes levemente rozados. Buen ejemplar. Libro en francés. Livre en français. 1ª edición.
(Aquest llibre s’ha venut)